Planta Membekukan Lemak Pati Burger Jika Di Jadikan Minyak Masak Burger

kebanyakan orang masak burger menggunakan Planta...tapi jarang orang terfikir ia menyebabkan daging burger campuran tidak mengeluarkan lemak dan minyaknya yang berlebihan dalam pati.....ialah kalau nak kira kost menggunakn butter lebih tinggi harganya berbanding dengan harga burger yg sudah siap sebab tu lah ramai yg membuat alternetif supaya menggunakan planta atau marjerin,,,,,ermmm...sampailah ramai yg terikut rentak asal jadi....Mengapa tak pakai minyak makan lagi lah "sandi" (teruk)...hahaha....kan bagus pakai minyak sayur...ada baik skit.Pernah tak kadang2 pada penggemar Burger jalanan macam saya bila makan je ade rasa pahit la,pastu pening la...itu disebabkan kolestrol yg berlebihan dalam daging yang tak terkeluar disebabkan "Planta" .....Saya selalu amalkan kesegaran roti, sayur,serta pati Burger...ermmm bagaimana ya?  "Mind In Touch" mind resepi in touch......bersambung di lain hari

0 ulasan:

Copyright © 2009 - Touch Fine and Dine - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Template Parx